Hozzávalók:
1 közepes méretű egész csirke
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
5 db hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
5 szál rozmaring
2 db citrom
kakukkfű

bors
olívaolaj

A zöldsègeket megtisztítom, nagyobb darabokra vágom. Beleteszem őket egy hőálló tálba, majd sózom és borsozom. Fogom és ráhelyem a zöldségágyra a csirkét. Kìvül-belül sózom, borsozom, leöntöm olívaolajjal, majd ráfacsarom a citromok levét. Fogom a kifacsart citromokat, és a rozmaringot, és beletömöm a csirke belsejèbe. Megszórom az egészet kakukkfűvel, majd a 240 fokra előmelegített sütőbe teszem. Mihelyt bent van a csirke, visszacsavarom a sütőt 180-190 fokra, és nagyjából másfél órán át sütöm. Ha elkèszült, fóliával letakarva 15 percig pihentetem, és utána tálalom.

image

Hozzászólás