Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
5 dl tej
3 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 ek vaníliás cukor
fél csomag mazsola
csipet só
1 sárgája a kenéshez

Tegyük az élesztőt 3 dkg cukorral langyos tejbe, amíg az fel nem fut. Egy tálba tesszük a lisztet, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a sót, és a mazsolát. Ha az élesztő felfutott a tejben, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és jól összedolgozzuk. Közben megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tésztáthoz, és ezzel is összegyúrjuk. Szórjuk meg liszttel a massza tetjét, és tegyük félre kelni úgy egy órát. Ezután vegyük ki a tálból, osszuk 3 felé a tésztát, és csináljunk belőle hengereket, majd fonjuk össze. Fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe, és hagyjuk kelni még egy fél órát. Ezután kenjük meg a tetejét sárgájával, és süssük pirosra 180 fokos sütőben, amíg a túpróbánál száraz nem marad a tű. Ha a teteje már nagyon pirul, takarjuk le alufóliával.
image

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Címkefelhő

%d blogger ezt kedveli: